Zwangerschapsyoga

Zwanger zijn is een heel bijzondere tijd; tijdens zwangerschapsyoga staat de beleving van je zwangerschap centraal. Nieuw leven in jouw buik!

Even een moment voor jezelf, contact maken met je lichaam, contact maken met je kindje, voelen hoe het op dit moment met je gaat. Langzaam de snelheid en drukte van je dag achter je laten en je bewust worden van jezelf in dit moment.

Bewustwording van het kindje in jouw buik, hoe voel jij je, hoe voelt je lichaam, voel je ergens spanning, hoe verloopt je adem, al deze dingen komen aan bod tijdens zwangerschapsyoga.

Uiteraard is er ook aandacht voor dingen zoals: wat wil ik tijdens mijn bevalling? Welke keuzes en mogelijkheden heb ik allemaal? Wat vind ik belangrijk? En wat kan ik zelf doen om mijn bevalling zo fijn mogelijk te laten verlopen?

 

Van nature is elk mens geneigd om zich te verzetten tegen of weg te willen rennen van ongemakken en pijn (zowel geestelijk als lichamelijk). Dit gebeurt vrijwel altijd onbewust.

Als je tijdens je bevalling in die situatie terechtkomt zal dat je bevalling juist remmen. Het zal beter gaan als er rust, acceptatie, veiligheid en vertrouwen is.

Het is fijn voor jezelf als je hierin niet afhankelijk bent van iets buiten jou maar dat je deze kracht in jezelf leert ontdekken.

Vandaar dat bewustwording en het leren loslaten centraal staat in de zwangerschapsyogalessen.

Je vrouwenlichaam weet wat het moet doen tijdens de bevalling, je bent vrouw en je kunt dit!

Tijdens de zwangerschapsyoga zoek je telkens deze kracht in jezelf op. Door te focussen op het versterken van je bekkenbodemspieren en het leren “openen” van je bekken om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Partnerles

Er is ook ruimte voor een partner les. Jij en je partner werken samen om je voor te bereiden om jullie kindje op de wereld te zetten, beiden hebben hierin een eigen taak. De partnerles is heel praktisch: jullie krijgen adem technieken en houdingen aangereikt om deze tijdens de bevalling toe te passen. Ook houdingen waarin je partner je kan ondersteunen zoals eenvoudige rugmassage oefeningen.

 

Praktisch

Je kunt beginnen met zwangerschapsyoga rond de 20e week tot vlak voor de bevalling. Je kunt op ieder moment instromen. Yoga ervaring is niet nodig en je hoeft ook niet lenig te zijn.

Een zwangerschapsyoga les duurt 75 minuten. Na afloop is er gelegenheid om samen thee te drinken.

Tijd: dinsdagavond van 20.30 tot 21.45 uur en vrijdagavond van 20.30 tot 21.45 uur.

Kosten voor een blok van 10 zwangerschapsyoga lessen € 125,00

Losse lessen en les voor de partner zijn € 12,50.

 

Docente

Denise Brokken verzorgt de zwangerschapsyoga lessen in de Zonnewijzer.

Zij is trotse moeder van 5 kinderen, oma van 2 prachtige kleinkinderen. Zeer ervaringsgericht en geeft tevens yogalessen aan volwassenen en kinderyoga.

 

Je kunt Denise bereiken per mail yoga-akasha@outlook.com of per telefoon 06-34611710

 

 

© De Zonnewijzer

© M–Sphere Webdesign