Yoga voor kinderen

In deze drukke en hectische wereld wordt er op jonge leeftijd al veel verwacht van kinderen. Dat leidt vaak tot slaapproblemen, buikpijn, hoofdpijn door spierspanning, faalangst, moeite om te ontspannen, eetproblemen e.d.

Het is daarom heerlijk maar zeker ook belangrijk om kinderen op een spelende en creatieve manier zich wat meer bewust te laten worden van hun eigen lijf. Zichzelf te accepteren zoals ze zijn, zonder wedstrijd gevoel, beter te willen of moeten zijn dan anderen en hun altijd draaiende motortje wat meer rust te bieden door spanning om te keren naar ontspanning.

Puurheid, onbevangenheid, open blik naar de wijde wereld… dat is wat ieder kind zo bijzonder maakt.

 

De rode draad in een kinderyoga les bestaat telkens weer uit het afstemmen met elkaar, ruimte bieden voor hun manier van zijn, vanuit die basis op een creatieve, spelende manier houdingen aanbieden zodat ze meer in het lijf kunnen komen, met respect voor elkaar.

Het zingen van een mantra, kleuren van een mandala, kralen rijgen voor een eigen rustketting (mala), dit zijn allemaal activiteiten die kunnen ontstaan in de kinderyogales.

 

Gaat je kind mee op reis door het lichaam?

Wil je dat je kind leert om sterker in zijn/haar kracht te komen door zelfbewuster te zijn en meer vertrouwen in zichzelf te hebben?

In een serie van 8 lessen is er iedere woensdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur kinderyoga in de Zonnewijzer. Instromen kan op ieder moment!

Kosten voor 8 lessen € 66,00 inclusief benodigde materialen.

Leeftijd vanaf 5 of 6 jaar.

 

Denise Brokken verzorgt de kinderyogalessen in de Zonnewijzer.

Zij is trotse moeder van 5 kinderen, oma van 2 prachtige kleinkinderen en heeft veel werkervaring opgedaan in de kinderopvang. Ook heeft ze een eigen kinderdagverblijf gehad. Vanuit deze basis voelt het voor haar dan ook als een logische stap om kinderyoga te geven.

 

Je kunt Denise bereiken per mail yoga-akasha@outlook.com of per telefoon 06-34611710

 

 

© De Zonnewijzer

© M–Sphere Webdesign