Yoga

 

Wat is yoga?

 

Yoga is een prachtige manier om je lichaam te verkennen, te ervaren en te voelen. Door middel van allerlei verschillende oefeningen ga je jouw grenzen steeds duidelijker herkennen. Grenzen, die in het dagelijkse leven - door de drukte en de grote hoeveelheid taken die er bij velen op het bordje liggen - vaak overschreden worden. Het lichaam en/of de geest zullen dan signalen kunnen afgeven, die niet altijd worden opgevangen. Door jouw ervaringen met de yoga oefeningen kun jij je mogelijk eerder van die signalen bewust worden.


Inmiddels zijn er zoveel vormen en stijlen van yoga, dat het voor velen een vraagteken is welke vorm bij jou past. Daarom is het raadzaam om een proefles te ervaren, zodat je weet of de yogavorm en de yogadocent(e) bij je past.

 

In de Zonnewijzer verzorgt Hellen van Geffen de yogalessen.

Zij reikt op elke werkdag van de week (behalve op dinsdag) yogalessen aan die zijn gebaseerd op de Hatha en de Dru yoga (eigenlijk heet het Hellen-yoga). Lesgeven is een grote passie, waarbij er nog nooit een les met tegenzin is gegeven..... een grote zegening.

Inspiratie, liefde, gevoel en afstemming zijn van groot belang voor haar om de lessen te geven. Als verbinder is de adem erbij om spanningen te kunnen losmaken. Yoga is een fantastische manier om goed in je lichaam te kunnen zijn en rust in je hoofd te kunnen hebben. Dat brengt je thuis in jezelf!

Zeker ook haar gezin is een bron van inspiratie om van te mogen houden en te leren.

Naast de yogalessen geeft ze vanuit dankbaarheid verdiepingsmeditatie momenten en verzorgt de opleiding tot yogadocent(e).

Het is een bijzondere ervaring om mensen yoga en meditatie te mogen aanreiken.

Mail Hellen via zonnewijzerdrunen@gmail.com of bel 06-47079239.

 

Wat neem je mee naar een yogales?

 

Draag tijdens de les prettige, loszittende kleding. Daarnaast neem je een grote handdoek of deken mee. In de yogaruimte zijn matjes aanwezig waarop jij je doek of deken kunt plaatsen. Neem bovendien nog een trui en een paar sokken mee om tijdens de ontspanning niet af te koelen.

Het allerbelangrijkste wat je meeneemt is aandacht voor jezelf. Hoe vaak ben je niet met iedereen en alles bezig behalve met jezelf? Realiseer dit… de yoga–les is puur en alleen voor jezelf.

 

 

 

 

 

 

 

 

© De Zonnewijzer

© M–Sphere Webdesign