Yoga

Wat is yoga?

 

Yoga is een prachtige manier om je lichaam te verkennen, te ervaren en te voelen. Door middel van allerlei verschillende oefeningen ga je jouw grenzen steeds duidelijker herkennen. Grenzen, die in het dagelijkse leven - door de drukte en de grote hoeveelheid taken die er bij velen op het bordje liggen - vaak overschreden worden. Het lichaam en/of de geest zullen dan signalen kunnen afgeven, die niet altijd worden opgevangen. Door jouw ervaringen met de yoga oefeningen kun jij je mogelijk eerder van die signalen bewust worden.


Inmiddels zijn er zoveel vormen en stijlen van yoga, dat het voor velen een vraagteken is welke vorm bij jou past. Daarom is het raadzaam om een proefles te ervaren, zodat je weet of de yogavorm en de yogadocent(e) bij je past. In de Zonnewijzer zijn er zeven yogadocentes die momenteel de yogalessen verzorgen.

 

Hieronder lees je een toelichting van iedere docente.

 

De lessen die Hellen van Geffen aanreikt op elke werkdag van de week zijn gebaseerd op de Hatha en de Dru yoga (eigenlijk heet het Hellen-yoga). Lesgeven is een grote passie, waarbij er nog nooit een les met tegenzin is gegeven..... een grote zegening.

Inspiratie, liefde, gevoel en afstemming zijn van groot belang voor haar om de lessen te geven. Als verbinder is de adem erbij om spanningen te kunnen losmaken. Yoga is een fantastische manier om goed in je lichaam te kunnen zijn en rust in je hoofd te kunnen hebben. Dat brengt je thuis in jezelf!

Zeker ook haar gezin is een bron van inspiratie om van te mogen houden en te leren.

Naast de yogalessen geeft ze vanuit dankbaarheid verdiepingsmeditatie momenten en verzorgt de opleiding tot yogadocent(e).

Het is een bijzondere ervaring om mensen yoga en meditatie te mogen aanreiken.

Mail Hellen via zonnewijzerdrunen@tele2.nl of bel 0416-378029 of 06-47079239

Om de folder voor de yogalessen van Hellen in te zien, klik op yogafolder 2019

 

Denise Brokken geeft les in de kleine yogaruimte op woensdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur, van 10.30 tot 11.30 uur, op woensdagavond van 19.15 tot 20.15 uur en van 20.45 tot 21.45 uur.

Naast de yogalessen aan volwassenen geeft Denise ook kinderyoga op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur en zwangerschapsyoga.

Sinds haar kinderen op eigen benen staan heeft ze de ruimte die daardoor is ontstaan gebruikt om mandala´s te tekenen, mantra´s te zingen, zich te verdiepen in voeding volgens de Ayurveda en heeft ze de yoga opleiding bij de Zonnewijzer afgerond.

Nooit gedacht dat deze yoga opleiding zoveel verandering teweeg zou brengen in haar leven. Vooral door yoga te doen en het lesgeven komt ze thuis bij zichzelf, thuis bij wie ze werkelijk is. Met passie en vanuit haar gevoel geeft ze op een speelse en rakende manier yogalessen. Hatha en Dru yoga zijn haar basis waar vanuit ze haar lessen inspirerend aan kan reiken.

Mail Denise via yoga-akasha@outlook.com of bel 06-34611710

 

Eefje van Geffen-Timmermans reikt yogalessen aan in de kleine yogaruimte op dinsdagavond van 19.15 tot 20.15 uur en op donderdagavond van 19.15 tot 20.15 uur en van 20.45 tot 21.45 uur. Yoga met Eefje biedt een ultiem moment van self-care, rust, liefde en jezelf kunnen zijn aan. Je neemt even afstand van de drukte van je dag, om weer met twee voeten op de grond te kunnen aarden en al je to-do lijstjes te laten zijn voor wat het is. Tijdens de lessen ga je steeds meer leren en ervaren hoe het is om in jouw eigen kracht te kunnen staan en hoe je dit kan toepassen in jouw dagelijkse leven. 

Bel Eefje op 06-40204448

 

In de lessen die Ilona Merkx aanreikt op dinsdagavond van 18.00 tot 19.00 uur, van 19.15 tot 20.15 uur en op woensdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur wordt Hatha Yoga gecombineerd met yoga Aplomp.

Yoga en Aplomp zoekt spelenderwijs naar totaliteit, 'in het lood zijn' zowel fysiek als mentaal. Een toestand van balans en stabiliteit door gewoon yoga te doen en te voelen wat er te voelen valt. Je eigen ervaringen ontdekken in de les, een ingang van zelfonderzoek.

Een yogales begint met een warming-up, gevolgd door kleine en toegankelijke oefeningen, yoga houdingen (asana's), een ademoefening en de les eindigt met een eind ontspanning.

De lessen hebben een mild karakter en zijn toegankelijk voor iedereen.

Mail Ilona via ilona.merkx@gmail.com of bel 06-40710288
Meer informatie kun je lezen op Ilona's website www.ilonamerkx.nl

 

In de les die Esther van Roozendaal aanreikt op zaterdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur is Hatha Yoga het uitgangspunt. De oefeningen wisselen af met kalme bewegingen , eenvoudige ademoefeningen en korte meditaties.

Esther heeft een gezin met twee kinderen en is werkzaam in het onderwijs. Net zoals zo velen, heeft ze een vol  bestaan. Sinds 17 jaar heeft ze Yoga gevolgd en coachingsopleidingen gedaan. Dit leidde tot een opleiding voor Hatha Yoga. Yoga zorgt in Esther's leven voor basisrust en het helpt om goed in contact te zijn met haarzelf. Het is heel fijn om deze ervaring met Yoga door te mogen geven. Het is vooral gewoon leuk om te doen: Yoga!!!

Mail Esther op esthervanroozendaal@ziggo.nl of bel 06-46755569 of 0416-379938

 

Petra Gorter geeft yogales op de dinsdagavond van 20.45 tot 21.45 uur. Na vele jaren yogales gevolgd te hebben bij de Zonnewijzer wilde ze graag meer diepgang ontwikkelen en yoga toelaten in haar leven om het zodoende ook te kunnen delen. Ze heeft een yoga opleiding bij de Zonnewijzer nadat ze de vooropleiding bij de Blikopener in Tilburg heeft gevolgd. De lessen ontstaan vanuit haar gevoel waarbij ze het fijn vind om Hatha en Dru yoga te combineren. You are one yoga class away from a good mood:-)

Mail Petra op petragorter3@gmail.com of bel 06-17467577

 

Yvette van Bracht geeft flow yogales op zaterdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur. Na eerst zelf te beleven wat yoga binnen De Zonnewijzer was is Yvette zo thuis geraakt, dat ze de opleiding tot yogadocente bij Hellen gevolgd heeft.

Dit heeft haar bevestigd in wat ze al wist: samen met anderen haar liefde voor muziek, bewegen, bewustwording, persoonlijke groei en vrijheid ervaren en delen.

Lijkt het je ook fijn om je vrij te voelen, je energie te laten stromen en dit alles ondersteund door Yvette en muziek, laat het haar weten via mail: yvettevanbracht@gmail.com of bel 06-12399427.

 

Wat neem je mee naar een yogales?

 

Draag tijdens de les prettige, loszittende kleding. Daarnaast neem je een grote handdoek of deken mee. In de yogaruimte zijn matjes aanwezig waarop jij je doek of deken kunt plaatsen. Neem bovendien nog een trui en een paar sokken mee om tijdens de ontspanning niet af te koelen.

Het allerbelangrijkste wat je meeneemt is aandacht voor jezelf. Hoe vaak ben je niet met iedereen en alles bezig behalve met jezelf? Realiseer dit… de yoga–les is puur en alleen voor jezelf.

 

 

 

Yoga grote ruimte

Grote yogaruimte in De Zonnewijzer

 

 

 

Kleine Yogaruimte

Kleine yogaruimte in De Zonnewijzer

© De Zonnewijzer

© M–Sphere Webdesign