Trainingsinformatie

Training meditatie

In deze training kun je gaan ervaren wat meditatie is en wat dit voor jou kan bijdragen om de rust en stilte in jezelf steeds sterker te ervaren. Je hoeft niet op zoek te gaan naar de stilte, die is altijd aanwezig in jou. De gedachten hebben bij velen zóveel macht en nemen daarbij zoveel ruimte in, dat die als een deken (soms harnas) over de stilte heen ligt. Meditatie kan jou zicht gaan geven op de impact van je gedachten op alles wat jij doet. De zuivere Dhamma leer van Boeddha, wijsheden van Eckhart Tolle, monniken en andere leraren hebben mij gebracht tot de inzichten die ik heb mogen ervaren in mijn leven. Op basis van deze ervaringen kan dit aan jou worden doorgereikt.

In een aantal ontmoetingen zal naast theoretische uitleg de nadruk liggen op het praktisch ervaren van meditatie oefeningen. Je zult in deze training zowel zittende, staande, bewegende, liggende als lopende oefeningen kunnen ervaren. Door ook thuis met regelmaat te mediteren zul je gaan merken dat je jezelf beter leert kennen en er steeds meer ruimte mag zijn voor jouw innerlijke rust. Zo kan de verbinding met jezelf sterker en sterker worden.

 

Meditatie training vanaf 25 februari 2019:

Maandagavonden van 19.30 tot 21.30 uur: 25 februari, 11 maart, 25 maart, 1 april, 29 april, 13 mei en de afsluiting op 27 mei. Deze training is vol.

 

De volgende meditatie training start in september 2019. Data volgen nog.

 

Kosten: deze training wordt gegeven op dana-basis (donatie). Het is van groot belang dat eenieder deel kan nemen aan deze training ongeacht de (financiële) situatie. Daarom kan voor de training een donatie naar eigen inzicht worden gegeven. Als je geen idee hebt hoeveel je wilt geven, dan is 15 euro per avond een richtlijn.

 

Voor Informatie en aanmelding kun je contact opnemen met Hellen van Geffen

 

Plug-in meditatie momenten

Voor degene die de training meditatie heeft gedaan (of meditatie ervaring heeft via andere wegen) is er de mogelijkheid om op bepaalde data in te pluggen om samen te mediteren.

Vaak nemen de oude patronen het over nadat je een meditatie training hebt ervaren. De motivatie om te mediteren zakt vaak wat weg. Dan is het fijn om op deze plug-in momenten te komen mediteren. Het leven blijft je uitnodigen om jezelf steeds beter te leren kennen.

In dit meditatie uur heb je gelegenheid vooral zitmeditatie te beoefenen. Afhankelijk of er plaats is, zal er ook loop- en/of ligmeditatie ervaren kunnen worden.

 

Data plug-in momenten:

Mogelijkheid tot langere zitmeditatie en (indien mogelijk) aansluitend ligmeditatie.

Zaterdagen van 9.00 tot 10.00 uur: 13 april, 11 mei en 15 juni

Kosten: op dana-basis (donatie). Richtlijn 5 euro.

 

Wat gebeurt er met jouw donatie/dana?

79 procent van alle donaties wordt geschonken aan mensen die het financieel erg moeilijk hebben. De overige 21 procent gaat naar de omzetbelasting.

 

 

 

© De Zonnewijzer

© M–Sphere Webdesign