Trainingsinformatie

Basistraining meditatie online

 

Mediteren kan zorgen voor meer rust in je hoofd. Een momentje voor jezelf nemen, bewust worden van alle gedachtes die in je hoofd rond dwalen, focussen op bijvoorbeeld je ademhaling en volledige aandacht geven aan jezelf.

De maatschappij waarin we leven vraagt heel veel van je.

Het is daarom ook niet gek, dat wanneer jij je ogen even sluit, er veel verschillende gedachtes voorbij komen: To do lijstjes, boodschappenlijstjes, mailtjes die je nog moet versturen en andere gedachtes die een bepaald gevoel van druk of stress bij je oproepen. Meditatie kan je helpen om deze gevoelens van druk of stress te verminderen.

 

In de basistraining meditatie leer je bewust te worden van wat je voelt! Vaak wordt er gedacht dat je tijdens het mediteren gedachtes en emoties wegstopt of ergens in een andere "ruimte" zweeft. Dat is dus niet zo! Je neemt eigenlijk gewoon waar wat er is en wat je voelt wanneer je afstand neemt van de drukte van je dag.  

Meditatie kan je heel erg helpen om je bewust te worden van je kwebbelaar: je kent hem vast wel, dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat je niet goed genoeg bent of waardoor je vaak veel beren op de weg ziet.

 

Wat kun je verwachten tijdens deze basis meditatie training online?

  • Je maakt kennis met de verschillende vormen van meditatie: zitmeditatie, loopmeditatie, ligmeditatie en staand mediteren
  • Je kunt je bewust worden van je kwebbelaar
  • Je leert te focussen op je ademhaling
  • Hoe kun je meer in je eigen kracht komen te staan door vooral meer aandacht te geven aan jezelf?
  • Maak kennis met de wet van aantrekkingskracht
  • Welke angsten, oordelen of negatieve gedachtes zorgen ervoor dat jij niet 100% in je eigen kracht staat?

   

  De basistraining meditatie kun je online volgen en wordt gegeven door Eefje van Geffen-Timmermans. Ga naar haar website www.meteefje.com en kies voor meditatie. Daar kun je jezelf aanmelden voor deze mooie training.

   

  Verdiepingsmeditatie met Hellen

   

  Op zaterdagochtend één keer per maand vindt er een verdiepingsmeditatie moment plaats om wat langer een zitmeditatie te kunnen ervaren. Zeker door samen te mediteren kun je elkaar helpen om een verdieping in je meditatie te kunnen meemaken.

  De data voor de nieuwe verdiepingsmeditatie momenten zijn:

   

  Zaterdag 16 oktober, 13 november, 11 december

  Tijd: van 9.00 tot 10.15 uur

  Kosten: 10 euro

  Aanmelden bij Hellen

   

   

   

© De Zonnewijzer

© M–Sphere Webdesign