Nieuws & Tips

1 maart 2018: Eefje Timmermans start met haar praktijk in de Zonnewijzer

 

We worden in deze tijd erg beïnvloed door social media, tv en alles om ons heen, waardoor we onszelf totaal vergeten. We “moeten” tegenwoordig heel veel van onszelf, terwijl de mens, naar mijn mening, niet gemaakt is om iets te “moeten”.

Mijn visie is dat: “Wanneer we iets zelf diep van binnen willen bereiken, we vele malen verder komen, dan wanneer het ons wordt opgelegd”. 

Graag wil ik een plek creëren, waar jezelf zijn op één komt te staan! Voornamelijk ga ik mij richten op bewustwording van voeding en je mind.

Meer informatie vind je op www.coachingmeteefje.nl of bel Eefje op 06-402044448

 

Januari 2018: nieuwe praktijkruimte in wording.....

 

Omdat onze kinderen inmiddels uit huis zijn wordt de studio die zij intensief hebben gebruikt omgebouwd tot een nieuwe praktijkruimte. Medio maart 2018 is deze klaar!

 

juli 2017: paneel voor onze zonneboiler op het dak van de Zonnewijzer

 

In de eerste week van de zomervakantie hebben fantastische mensen van PNT duurzame technieken (Haarsteeg) een paneel voor onze zonneboiler op het dak van de Zonnewijzer geplaatst. Daarmee kunnen we douchen op de warmte van de zon! Daarnaast heeft een nieuwe, zeer energiezuinige verwarmingsketel ons pand verrijkt. Weer een stap gezet op het pad van energie-bewustzijn.

 

Juni 2017: start yoga docentenopleiding met Hellen van Geffen

 

Vanaf 19 juni start de yoga docentenopleiding. Deze opleiding zal op een zeer intuïtieve manier worden aangereikt. Er zijn inmiddels zóveel opleidingen op yoga gebied. De insteek van Hellen is om les te kunnen geven vanuit je hart in plaats van vanuit het hoofd. Daarom geen boeken, geen moeilijke woorden of termen..... lesgeven vanuit je Zelf! Iedereen kan het maar dit wordt vaak niet of te weinig belicht. Welkom Petra en Denise op deze opleiding!

 

14 november 2016: boektip 'vader aarde en de aardse taal' van Olof Smit

 

Levensveranderend, humoristisch, spiritueel, helend.... een boek geschreven voor mensen die zichzelf herkennen als Wonz (wijze oude nieuwsgierige ziel). Te bestellen via Frontier boekhandel in Amsterdam. Kosten van het boek bedragen 22 euro.

 

4 november 2016: Before the flood

 

Leonardo di Caprio, acteur en aarde-liefhebber heeft een documentaire gemaakt genaamd "before the flood'. Erg indrukwekkend en noodzakelijk voor iedereen om deze te bekijken. Wat kan jij doen om anders met de aarde om te gaan?

 

2 november 2016: inzameling spullen voor de minderbedeelden in de gemeente Heusden

 

Peggy van der Klugt zet zich elk jaar in voor de minder bedeelden o.a. mensen bij de voedselbank, en ook de eenzame ouderen voor kerstmis. Ook zij verdienen een moment van blijdschap en geluk op kerstavond. Het gevoel dat er iemand aan je denkt..... Het gevoel, ik ben niet alleen.....
Vanaf nu kunnen er in de Zonnewijzer spullen worden ingeleverd die Peggy gaat verwerken in een kerstpakket. Ingeleverd kunnen worden: luxe artikelen, shampoo, wasmiddel, zeep, tandpasta en tandenborstels, maar ook cadeautjes (nieuw) of geldelijke donaties zijn van harte welkom. Peggy hoopt genoeg op te halen voor de voedselbank maar vooral ook voor de eenzame ouderen.
Uiteraard zijn nominaties ook welkom, ken je iemand waarvan je weet dat die persoon echt wel arm of alleen, of arm en alleen is. Dan is er kans dat deze persoon ook op mijn verdelingslijst komt te staan. Je mag het afgeven tot uiterlijk 12 december bij de Zonnewijzer.

 

26 juni 2016: zijn vaccinaties echt wel veilig?

 

Iedereen gaat er gemakshalve en op basis van goed vertrouwen vanuit dat vaccinaties onschadelijk zijn en een goede bescherming tegen ziektes geven. Welnu, om je een voorbeeld te geven is er geen enkele arts, die navolgende veiligheidsverklaring (klik op vaccinatiegarantie verklaring door arts) over kindervaccins zal tekenen. Dit omdat de middelen 43 ongebruikelijke, giftige of schadelijke toevoegingen bevatten, die vaak als verboden stoffen bekend staan. Niet voor niets is het aantal autistische kinderen in de VS sinds introductie van de BMR prik verduizendvoudigd, kennen gevaccineerde kinderen veel meer allergieën, auto-immuunziekten, astma etc. en ligt het sterftecijfer onder de kinderen met het grootst aantal vaccinaties het hoogst. Lees navolgende documenten voor meer informatie: vaccinaties en nieuwe tijdsziektes en gif van kindervaccinaties en CIA cijfers kindersterfte en vaccinaties. Buiten het feit dat veel kinderziektes reeds in een neerwaartse trend zaten (zie kinkhoest RIVM) voordat er in 1957 met het Rijksvaccinatieprogramma werd gestart, is nooit op onafhankelijke basis vastgesteld wat de werkelijke effectiviteit van de diverse vaccinaties is. Bovendien zijn er ongevaarlijke en minder belastende alternatieven!!!

 

26 juni 2016: alternatieven voor vaccinaties

 

Ouders van jonge kinderen worden vaak bang gemaakt met het vooringenomen standpunt dat je je kinderen moet vaccineren. Zoals uit het bovenstaande artikel blijkt, is hier echter geen enkele wetenschappelijke grond voor. Nog sterker, weinig of niet gevaccineerde kinderen zijn vaak gezonder, hebben een sterker immuunsysteem en dragen minder nieuwe tijdsaandoeningen (zoals autisme, AD(H)D, dyslexie, dyspraxie, dyscalculie, allergieën, astma e.d.) met zich mee. Mocht je toch om welke reden dan ook kiezen voor ‘vaccinatie bescherming’ voor jouw kind, overweeg dan de volgende opties:
1/ laat het kind niet te jong (voor de 10 maanden) inenten, teneinde het eigen immuunsysteem te laten rijpen. Zo lang het kind borstvoeding krijgt, draagt het de noodzakelijke beschermende stoffen van de moeder mee. Overweeg vervolgens heel bewust om van het standaard inentingsprogramma (zie Rijksvaccinatieprogramma 2016) af te wijken en strikt te selecteren om per keer steeds een enkele inenting te kiezen en geen cocktail van 5, 6 of 7 vaccins wat thans gebruikelijk is. Laat je voor de juiste keuzes door een onafhankelijke deskundige voorlichten (of in ieder geval iemand die er niets aan verdient) of raadpleeg de onafhankelijke website van de Nederlandse Vereniging Kritisch prikken (NVKP.nl).
2/ mocht je er voor kiezen om met jouw kind het ‘normale’ Rijksvaccinatieprogramma te doorlopen, overweeg dan om iedere keer daarna voor ontstoring van de vaccinaties te kiezen. Dit is een homeopathische methode/aanpak (zie homeopatisch ontstoren vaccinaties), die er voor zorgt dat het kind de minste belasting overhoudt aan de giftstoffen uit de vaccins. Daarmee neemt de kans op een nieuwetijdsziekte af.
3/ tegenwoordig is het mogelijk om bescherming tegen kinderziektes te verkrijgen door middel van homeopathische profylaxe. Dit houdt in dat je door middel van series aan homeopathische korreltjes dezelfde bescherming binnenkrijgt als via vaccinaties maar dan zonder de belastbare stoffen en de belastende prik. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze methode net als bij gewone inenting een 95% bescherming geeft. Lees homeopatische profylaxe voor meer informatie.

 

30 mei 2016: Chemotherapie werkt vaak onvoldoende

 

Uit 2 grote studies gepubliceerd in het vakblad voor oncologen, ‘the journal of oncology’ (zie effectiviteit van chemo) blijkt overduidelijk hoe beperkt chemotherapie op de meeste kankersoorten uitwerkt. Niet alleen is al jarenlang bekend, dat chemo een bijdrage van nog geen 3% heeft (zie tabellen) op een 5-jaars overlevingskans, tevens blijkt het middel juist veelal kankerverwekkend te zijn (zo staat ook op het chemomiddel zelf te lezen). Veel mensen weten niet dat chemo voortkomt uit het dodelijke mosterdgas (uit W.O.2), het niet met blote handen aangepakt mag worden (dit brandt de huid open, laat staan wat het in het lichaam doet?) en dat meer dan 75% van de Amerikaans oncologen henzelf en hun naaste familie nooit met chemo zou behandelen. Lees navolgende artikelen voor meer informatie feiten over chemotherapie en chemotherapie werkt niet. In ons artikel van 15 november 2013 over de natuurlijke aanpak van kanker tref je tal van alternatieven aan.

 

Mei 2016: het licht straalt van binnen naar buiten, van buiten naar binnen!

 

De yogaruimte, ontmoetingsruimte, hal en toiletruimte van de Zonnewijzer zijn in de meivakantie getransformeerd in een rustige, lichte omgeving. Wit van buiten, wit van binnen. In deze serene omgeving is het fijn vertoeven! Met dank aan de mensen van de bedrijven die aan deze metamorfose hebben meegewerkt: schildersbedrijf Cor Buitenkamp (Antwan, Ad, Alex en Cor), Schut Klussenservice (Sjef) en Timmermans Drunen (Marco en Ton).

 

September 2015: de Zonnewijzer wordt wit… het licht straalt naar buiten!

De schilders van schildersbedrijf Cor Buitenkamp zijn momenteel de Zonnewijzer aan het omtoveren tot een stralend wit gebouw waarvoor onze hartelijke dank.

 

27 augustus 2014: Boekentips

De volgende boeken zijn erg aan te raden om mogelijk meer inzicht te krijgen in het leven. In de bibliotheek van de Zonnewijzer kun je deze lenen:

Eben Alexander: "Na dit leven"

Anita Moorjani: "Ik moest doodgaan om mezelf te genezen"

Robert Schwartz: "Moedige keuzes"

Pamela Kribbe: "Jeshua"

 

15 november 2013: Cholesterol!
In de praktijk wordt cholesterol doorgaans afgeschilderd als volksvijand nummer één voor hart- en bloedvaten. Onafhankelijk bewijs voor de deze samenhang bestaat er echter niet. Je zou het boek ‘de cholesterol leugen’ van prof. Dr. Walter Hartenbach (bij de Zonnewijzer te leen) kunnen lezen. Ook op de televisie verschijnen steeds meer programma’s waar in wordt gegaan op de eenzijdige voorlichting aan het publiek op dit vlak (zie: https://www.niburu.nl/gezondheid/5480-cholesterolremmers-de-gevaren-van-statines-video).

Meer informatie hierover, klik op Cholesterol of cholesterol mythe of rood gefermenteerde rijst

 

15 november 2013: Natuurlijke aanpak van kanker en voorkoming ervan
Aan de hand van tientallen boeken, websites, ervaring en artikelen hebben we een document samengesteld, waarin de natuurlijke aanpak van kanker en de voorkoming ervan op tal van vlakken wordt belicht. De aanpak die je in dit document (klik op aanpak kanker) aantreft, werkt eveneens gunstig uit op tal van andere aandoeningen. De beschreven aanpak is gebaseerd op maatwerk, want ieders mens is immers anders en heeft baat bij andere adviezen.

 

15 november 2013: Lijnzaad als bloeddrukverlager
Lijnzaad kan als natuurlijk middel veel doen tegen te hoge bloeddruk, zo blijkt uit dit artikel: klik op lijnzaad. Doorgaans wordt medicatie als bloeddrukverlager relatief snel ingezet en blijken mensen zelfs met een bovendruk van 160 deze middelen niet echt nodig te hebben. Er bestaat dus een bewezen mogelijkheid om met lijnzaad (als zaden of olie beschikbaar bij uw reformwinkel) de bloeddruk te kunnen verlagen.

 

15 november 2013: Monnikspeper bij problemen op hormonaal vlak of in de voortplantingsorganen

Monnikspeper (agnus castus) wordt met name in Duitsland vrij algemeen geaccepteerd als middel binnen de kruidengeneeskunde om bij tal van aandoeningen en problemen ondersteuning te geven. Dit betreft het breedste spectrum van hormonale problemen die hun uitwerking hebben op de voortplantingsorganen. Of het nu de vruchtbaarheid betreft, menstruatieklachten, PMS dan wel overgangsklachten. Het middel schijnt zowel bij mannelijke als vrouwelijke ‘kwalen’ werkzaam, zo valt te lezen in onderstaand artikel:

klik op monnikspeper

 

15 november 2013: Zuur-base evenwicht…van essentieel belang
Onze Westerse leefstijl resulteert doorgaans in een te verzuurd lichaam. Milieubelasting, stress, verkeerde voeding, medicijngebruik en tal van andere factoren houden ons lichaam vaak te lang in een verzuurde staat. Op den duur kan dit leiden tot kwalen of erger nog chronische aandoeningen of ziektes. Lees volgend document (klik op zuur-base) om te kijken wat je bij jezelf herkent, wat je kunt verschuiven in jouw leefpatroon of hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Een normale zuur-base balans ligt rond de 7 tot 7,5. Wij kunnen je vrij eenvoudig hierop testen en je van adviezen voorzien.

 

2 maart 2013: wijsheden van Niek Zervaas

Afgelopen week kregen we een gouden tip om de documentaire genaamd een dansend hart te bekijken. Dit gaat over het leven en de wijsheden van Niek Zervaas, een zeer bijzonder iemand. Na de tip heb ik de uitzending via www.uitzendinggemist.nl bekeken (maandag 18 februari Nederland 2 om 23.00 uur) en werd ik rechtstreeks in mijn hart geraakt. Een essentie uitspraak van hem: wanneer je kijkt met de ogen van je hoofd dan zie je niet de werkelijkheid. DIe zie je alleen als je kijkt met de ogen van je hart. Leef het leven vanuit je hart! Voor de wijsheden van Niek zie Inspiratie in menu Meditatie.

 

26 december 2012: de zonnepanelen werken!!!

Vanaf tweede kerstdag zijn de 24 zonnepanelen op het dak van de Zonnewijzer zonne-energie aan het leveren. De meter in de meterkast loopt de andere kant op als de zon schijnt, dus dat is winst op vele terreinen: de aarde wordt minder belast, de energierekening wordt lager en wij zijn dankbaar en blij dat we op deze manier een steentje kunnen bijdragen aan het welzijn van onze planeet.

 

19 oktober 2012: duurzame energie

Vandaag hebben we besloten om te gaan investeren in duurzame energie voor de Zonnewijzer. Dit gaan we doen door te beginnen met 24 zonnepanelen op het dak aan de zonzijde (zuidkant) te laten plaatsen. Is het niet geweldig dat als de zon schijnt, de stroommeter dan de andere kant op gaat draaien? Nog een paar weken wachten en dan liggen ze er: laat de zon maar schijnen!

 

Juni 2012: NIEUW Boek ‘Bowen Techniek – Kracht van Eenvoud’ door René van Geffen en Elena den Blanken

Het eerste Nederlandstalige boek over de Bowen Techniek is een feit. Elena den Blanken en René van Geffen hebben beiden als ervaren Bowen therapeut hun bevindingen van de afgelopen jaren en ervaringen van cliënten in dit boek gebundeld.

 

Het boek heeft de volgende insteek:

 

  • Een beschrijving over de Bowen Techniek, het ontstaan en de werking ervan (met zowel fysieke als ook energetische verklaringen)
  • Een eigen effectiviteitsonderzoek onder 54 cliënten, aangevuld met 17 internationale onderzoeken over de werkzaamheid
  • Meer dan 40 cliëntencasussen over een breed spectrum aan klachten / aandoeningen en het effect van de Bowen Techniek hierop
  • Een overzicht met aandoeningen, waarop de Bowen Techniek blijkt te werken en adviezen voor na een behandeling
  • Een uitgebreide vraag en antwoord rubriek
  • Ongeveer 30 fraaie afbeeldingen, die een helder beeld geven over de manier waarop deze behandeltechniek in zijn werk gaat
  • Bijlagen over diverse nuttige onderwerpen, zoals Bowen middelen, burnout, voeding etc.
  • En nog veel meer…

 

Dit boek is geschikt voor (potentiële) cliënten om herkenbaarheid te verstrekken waar de Bowen Techniek zoal op kan werken en hoe een behandeling in de praktijk verloopt. Het zal collega Bowen therapeuten behulpzaam zijn als belangrijk en praktisch naslagwerk. Voor collega therapeuten uit andere disciplines kan het meer achtergronden opleveren, waardoor zij wellicht besluiten om een opleiding tot Bowen therapeut te gaan volgen. En voor medici maakt het boek inzichtelijk op welke soort van klachten deze techniek werkzaam is, plus het geeft een aantal verklaringsmodellen over de wijze waarop de Bowen Techniek op de diverse lichaamstructuren inwerkt.

Veel leesplezier!

Elena den Blanken www.agcentrum.nl

René van Geffen www.zonnewijzerdrunen.nl

 

Het boek ‘De Bowen Techniek – Kracht in Eenvoud’ (ISBN: 9789081930307) is via één van bovenstaande schrijvers–therapeuten te bestellen via genoemde websites. De kosten van het boek bedragen € 14,95 (exclusief verzend- en verpakkingskosten). De verzend– en verpakkingskosten zijn € 3,– voor 1 boek, € 4,– voor 2 boeken. Levering van meer boeken is gebaseerd op de geldende posttarieven.

 

19 februari 2012: Emmett Techniek

René is bezig om zich op te laten leiden tot behandelaar in de Emmett Techniek. Deze Australische behandeltechniek is subtiel, doeltreffend en evenals de Bowen Techniek bijzonder mensvriendelijk in zijn toepassing. De techniek bestaat uit het uitvoeren van lichte druk en/of bewegingen over spiergroepen, op een zodanige wijze dat deze ontspanning en herstel geven. In het weekend van 10 en 11 maart heeft hij het eerste deel van de opleiding afgerond tot ‘practitioner’.

 

19 februari 2012: Vitamine D

Vitamine D kun je beschouwen als hèt centrale (wonder)middel ter verbetering van een groot aantal gezondheidsklachten. Niet alleen blijkt deze Vitamine je beter door de winter te helpen (voorkomt o.a. griep en een winterdip), maar werkt ook bij een groot aantal mentale aandoeningen (met name bij kinderen). Verder werkt het bij 17 soorten kanker, diabetes, hartaandoeningen, hoge bloeddruk, osteoporose, astma, autisme en tal van andere aandoeningen.

Meer informatie hierover, klik op vitamine D bescherming of vitamine D gezondheidseffect of vitamine D tekort of vitamine D3 positief effect

 

11 februari 2012: website de Zonnewijzer

Onze site is weer up–to–date gemaakt dankzij de geweldige inzet van Mary Nagtzaam van M-Sphere Webdesign.

In het kopje Meditatie kun je nu alle informatie lezen over de meditatietrainingen die al jaren in de Zonnewijzer worden gegeven. Verder kun je binnenkort allerlei informatie lezen in de kopjes Nieuws en/of Tips wat bij kan dragen tot een groter welzijn en bewustzijn.

 

25 januari 2012: hypnotherapie

René heeft de cursus hypnotherapie afgerond en deze aan zijn ‘Behandelingen’ toegevoegd. Hypnotherapie is niets engs en stelt de cliënt in staat om gaandeweg diepgewortelde verstrengelingen (trauma´s, fobieën of emotionele belastingen) om te zetten.

 

 

© De Zonnewijzer

© M–Sphere Webdesign