Wat is Meditatie

Er wordt zo vaak gesproken over het leven in het NU of in het huidige moment. Dat klinkt simpel, maar hoe doe je dat? Het vergt bewustzijn en hét gereedschap wat je helpt om jezelf steeds meer bewust te zijn van het NU is aandacht.

 

We leren als mensen wel hoe we ons lichaam moeten reinigen (douchen, schone kleding) en voeden, echter we leren in onze maatschappij niet hoe we onze geest kunnen reinigen en voeden. Hoe kun je jezelf leren kennen wanneer je jouw aandacht niet of nauwelijks richt op je binnenwereld?

 

Er zijn vele Spirituele leraren zoals Boeddha, Eckhart Tolle en de Dalai Lama die je de weg wijzen naar een leven vanuit licht en liefde en hoe je jezelf leert kennen. Ook de mensen die jou weten te raken op je pijnlijke plekken zijn leraren voor je. Ze laten je voelen waar je te raken bent!

 

Meditatie op Youtube

Veel mensen die overgevoelig zijn nemen veel energie over van anderen en zijn dan aan het eind van de dag uitgeput. De aandacht is dan vooral naar buiten gericht geweest, waardoor de verbinding met jezelf is losgelaten. Door liefdevoller met jezelf om te leren gaan zal die verbinding sterker kunnen worden. Meditatie kan je daarbij enorm helpen.

 

Een meditatie moment elke dag is pure aandacht en liefde voor jezelf!!!!

 

In de meditatietrainingen die hier gegeven worden ligt de nadruk op het praktisch ervaren van de meditatie oefeningen. Daarnaast worden inzichten gedeeld in hoe jouw geest, jouw denker werkt en hoe je liefdevoller met jezelf kunt omgaan.

Een overweging: wie is het in jou die naar je gedachten, naar je adem kijkt?

 

Wat zijn de mogelijkheden?

In de Zonnewijzer kun je een meditatie training volgen die uit een aantal ontmoetingen bestaat. Daarnaast zijn er plug-in meditatie momenten waarop je kunt afstemmen. Voor meer informatie en data zie knop Trainingsinformatie in het meditatiemenu van deze site.

 

 

© De Zonnewijzer

© M–Sphere Webdesign