Wat is Meditatie

Er wordt zo vaak gezegd: je moet in het NU leven. Dat klinkt simpel, maar hoe doe je dat? Het vergt bewustzijn en hét gereedschap wat je helpt om jezelf steeds meer bewust te zijn van het NU is aandacht.

 

We leren als mensen wel hoe we ons lichaam moeten reinigen (douchen, schone kleding) en voeden, echter we leren in onze maatschappij niet hoe we onze geest moeten reinigen en voeden. Hoe kun je jezelf leren kennen wanneer je jouw aandacht niet of nauwelijks richt op je binnenwereld?

 

Er zijn vele Spirituele leraren zoals Boeddha, Eckhart Tolle en de Dalai Lama die je de weg wijzen hoe je jezelf leert kennen. Ook de mensen die jou weten te raken op je pijnlijke plekken zijn leraren voor je. Ze laten je voelen waar je te raken bent!

 

Meditatie op Youtube

Velen leven het leven met aandacht voor de buitenwereld, terwijl je alle antwoorden in je binnenwereld kunt vinden. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je je aandacht naar 'binnen' richten?

 

In de meditatietrainingen die hier gegeven worden ligt de nadruk op het praktisch ervaren van de meditatie oefeningen. Daarnaast worden inzichten gedeeld in hoe jouw geest, jouw denker werkt.

Een overweging: wie is het in jou die naar je gedachten, naar je adem kijkt?

 

Wat zijn de mogelijkheden?

In de Zonnewijzer kun je een meditatie training volgen die uit een aantal ontmoetingen bestaat. Daarnaast zijn er plug-in meditatie momenten waarop je kunt afstemmen. Voor meer informatie en data zie knop Trainingsinformatie in het meditatiemenu van deze site.

 

 

© De Zonnewijzer

© M–Sphere Webdesign