Inhoud Yoga Docentenopleiding

Visie van de opleiding

 

Yoga docent(e) is een vrij beroep en er zijn heel wat opleidingen te vinden op dit vlak. Belangrijkste onderdeel van het vak is dat jij op een unieke en authentieke manier mensen kunt begeleiden op hun pad van bewustzijn. Daar hoort een opleiding bij die jou wijst op jouw kwaliteiten als mens en je niet beoordeelt naar intelligentie of kennis.

De insteek van de opleiding in de Zonnewijzer is hierop gericht. Een opleiding zónder boeken, met heel veel oefenmomenten, inzichten in jezelf, uitleg over hoe jij kunt lesgeven vanuit je hart in plaats van vanuit je hoofd.

Mensen die op een yogales komen voelen zonder meer verschil tussen een docent(e) die vanuit het hart lesgeeft tegenover iemand die vanuit het hoofd doceert.

Vanuit deze visie is deze yoga docentenopleiding ontstaan.

 

Locatie van de opleiding

In 1998 is het voormalig politiebureau van Drunen omgetoverd in de Zonnewijzer: centrum voor bewustwording en heling. In het centrum zijn een aantal praktijkruimten aanwezig, waarbinnen de yoga docentenopleiding verzorgd zal worden.

 

Yoga Vorm

Hatha Yoga en Dru Yoga staan aan de basis van de yoga docentenopleiding in de Zonnewijzer. Het allerbelangrijkste is dat je leert jezelf te Zijn, dus zou je de vorm van yoga ook kunnen benoemen als de Ben-jeZelfYoga

 

Van lesopbouw tot aan je administratie

In de opleiding krijg je te maken met allerlei aspecten van het leven van yogadocent(e): hoe bouw je een yogales op, de essentie van de adem in je lessen, het gebruik van je stem, wat houden chakra´s in, hoe zit je lichaam in elkaar (anatomie), welke soorten yoga oefeningen zijn er, welke administratieve taken zijn er e.d.

© De Zonnewijzer

© M–Sphere Webdesign