Gezondheidsinfo - Weetjes

Weet je eigenlijk wat de gemiddelde bijdrage van chemotherapie is, als het gaat om een vijfjaars overlevingskans van kanker? Nou deze bedraagt volgens een zeer grootschalig onderzoek, wat geplaatst is in het vakblad voor Oncologen, nog geen 2,5% (zie tabellen in rubriek Kanker artikel 1). Tal van andere onderzoeken wijzen ditzelfde uit, terwijl er tal van alternatieven zijn die aanmerkelijk effectiever zijn (zie gehele rubriek Kanker).

 

Weet je dat wanneer je klinisch dood wordt verklaard, je niet altijd echt dood bent. Tal van persoonlijke ervaringen op dit vlak zijn in de praktijk gepubliceerd als ‘Bijna Dood Ervaringen’ (BDE). Dit betekent dat orgaandonatie in een heel ander daglicht komt te staan. Enkele goede boeken op dit vlak zijn: Pim van Lommel met ‘Eindeloos bewustzijn’, Anita Moorjani met ‘Ik moest doodgaan om mezelf te genezen’, Eben Alexander met ‘Na dit leven’.

 

Weet je dat de werkzaamheid en veiligheid van kindervaccinaties nooit echt wetenschappelijk zijn aangetoond en er steeds meer kinderen ziektes en chronische klachten aan deze inentingen overhouden (zie alle artikelen van de rubriek Vaccinaties). Mocht je dan toch voor het Rijksvaccinatieprogramma willen gaan, dan is het raadzaam om het immuunsysteem van jouw baby eerst iets meer te laten rijpen en om alle vaccinaties homeopathisch te ontstoren (zie rubriek Homeopathie artikel 11). Een werkzaam en beproefd alternatief is de zgn. Homeopathische Profylaxe (zie rubriek Homeopathie artikel 8), waarbij het vaccin in de vorm van homeopathische korreltjes op een kindvriendelijke wijze wordt toegediend.

 

Weet je dat bij het overgrote deel van de bevolking het zgn. endorfineregelsysteem al op jonge leeftijd uitgeput raakt, waardoor er steeds meer chronische ziektes voorkomen.

Het endorfinesysteem regelt o.a. het omgaan en opvangen van stressprikkels en het natuurlijke beloningssysteem (het geluksgevoel). Deze uitputting vindt plaats door onder meer belastingen als suiker, exorfinen (gluten, caseïne, soja, spinazie), alcohol, koffie, electrosmog en verslavingen (zie rubriek Voeding, artikelen 8 en 16). Door aanpassing van je dieet en gebruik van enkele supplementen (zie rubriek Supplementen, artikel DPP IV) kun je op termijn herstellen en schade ongedaan maken.

 

Weet je eigenlijk wanneer er sprake is van goede ontlasting? Leuk praatje hè! Welnu, echte goede ontlasting heb je wanneer die aan de volgende basisvoorwaarden voldoet. De ontlasting komt ergens in de ochtend (bij voorkeur tussen 6 en 8 uur), het verloopt zonder persen, er is sprake van ‘mooie’ keutels en dus geen brijachtige massa, het stinkt niet en idealiter heb je dan dus geen WC-papier nodig.

 

Weet je dat vitamine D bewezen voordelen heeft als het gaat om het voorkomen of oplossen van griep- en verkoudheidsverschijnselen (zie rubriek Griep, artikel 8). Bekend is al jarenlang dat de griepprik nauwelijks effectief is en niet-bewezen (zie rubriek Griep, artikel 5) en dat inname van voldoende vitamine D aanzienlijk beter werkt. Daarnaast heeft deze vitamine tal van andere voordelen (zie rubriek Supplementen, aritkelen over Vitamine D).

 

Weet je dat de algemene opvatting dat cholesterol (of beter het LDL) slecht voor een mens zou zijn, gebaseerd is op een leugen (zie rubriek Cholesterol, artikel 13 e.a.). Cholesterol is namelijk een natuurlijke ontstekingsremmer, die meer door het lichaam wordt aangemaakt als er sprake is van een (laaggradige) ontsteking. In die zin is het dus van uitermate groot belang. Ga je de ontsteking vervolgens aanvechten met andere middelen (zie o.a. rubriek Orgaanziektes, artikel 6), dan blijkt het cholesterolniveau te dalen. Aanmaak van cholesterol is dan immers niet meer nodig.

 

Weet je dat er tal van websites zijn waar je interessante informatie over gezondheidszaken kunt vinden. Hier volgt een lijst: Ahealthylife.nl, Althealthworks.com (Engels), Collective-evolution.com (Engels), Earth-matters.nl, Gezondbeterworden.nl, Greenmedinfo.com (Engels), Jessevandervelde.com, Martindemunck.nl, Medischdossier.org, Mens-en-gezondheid.infonu.nl, Naturafoundation.nl, Naturalnews.com (Engels), Natuurdiëtisten.nl, Ninefornews.nl, NVKP.nl, Orthokennis.nl, Stopumts.nl, Vaccinvrij.nl, Vereniginghomeopathie.nl, Voedingisgezondheid.nl, Wanttoknow.nl, Warenwelenwee.nl, Wijwordenwakker.org.

 

Hoewel wij de grootst mogelijker zorgvuldigheid hebben betracht bij het samenstellen van deze artikelenreeks, is het onmogelijk om alle inhoud op zijn feitelijke waarheid te checken. Deze gezondheidsinfo is dan ook bedoeld om de lezer aan het denken en zoeken te zetten.

 

 

© De Zonnewijzer

© M–Sphere Webdesign