Bowen Techniek

Wat is de Bowen Techniek?

 

Foto Werkruimte René

De Bowen Techniek of Therapie is een relatief nieuwe behandeltechniek, die via Australië,

de VS en Engeland in ons land is geïntroduceerd. De Bowen Techniek laat zich moeilijk met bestaande behandeltechnieken vergelijken.

Zij blijkt echter veelal bijzonder effectief en weldadig te zijn. Een behandeling bestaat uit

een serie zachte, rollende bewegingen over heel specifieke delen van het lichaam.

Daarbij ontvangen de betrokken spieren, pezen, organen en gewrichten een impuls tot ontspanning, zodat de onderliggende pijn, verkramping of blokkade kan verdwijnen.

De energie zal weer vrijer door het lichaam stromen; men voelt zich rustiger en ontspannen en er ontstaat een gevoel van ruimte in het lichaam. Doorgaans ervaart men na één of twee behandelingen een flinke vooruitgang en verlichting vergeleken met het eerder aanwezige klachtenpatroon.

 

Wanneer is de Bowen effectief?

 

De Bowen techniek is bij tal van klachten en aandoeningen succesvol gebleken, zoals onder meer bij:

  • Bewegingsrestricties van het nek- schouder-armgebied bijv. muisarm (RSI), whiplash, elleboog- en schouderklachten (frozen shoulder).
  • Rugpijn en klachten rondom het bekken- en heiligbeengebied, zoals spit, hernia en bekkeninstabiliteit.
  • Aandoeningen aan organen of hun functies zoals bij de longen, maag en darmen, blaas, nieren of voortplantingsorganen.
  • Stress gerelateerde klachten zoals oververmoeidheid, (spier)spanning, hyperventilatie, migraine, hoofdpijn, burn-out en hormonale onbalans.
  • Verlichting bij aandoeningen als reuma, M.E., M.S., fibromyalgie, hooikoorts en overgangsklachten.
  • Bespoediging van herstel bij o.a. sportblessures (voet, been of knie aandoeningen), na een bevalling, operatie en bij pijnbestrijding.

 

Bowen behandelingen vinden niet alleen curatief maar ook preventief plaats. Bijvoorbeeld als stressregulator, voor mensen met een drukke baan, of ter voorkoming van mogelijke uitval.

 

Foto Werkruimte René

Wat verder van belang is

 

De behandeling vindt plaats in een prettige en ontspannen sfeer.

Men dient zelf een badlaken mee te nemen. De bewegingen vinden bij voorkeur direct op de blote huid plaats, of desgewenst door dunne kleding heen; de rest van het lichaam blijft met handdoeken en ondergoed afgedekt. Korte pauzes maken deel uit van de behandeling, bedoeld om het lichaam en de hersenen de ‘ingebrachte impulsen’ te laten verwerken.

 

Tijdsduur en kosten

 

De kosten van een behandeling zijn tijdsafhankelijk en worden uitgevoerd door René van Geffen. Een korte behandeling van 3 kwartier kost € 40,- , 1 uur € 50,- en die van 5 kwartier kost € 60,-. Cliënten die meer dan 5 keer behandeld zijn, krijgen vanaf de 6e keer steeds € 10,- korting.

 

 

© De Zonnewijzer

© M–Sphere Webdesign